Κούραση των ματιών στον υπολογιστή

Κάθε φορά που κοιτάζουμε μία οθόνη για ώρες,είτε πρόκειται για υπολογιστή, τηλεόραση ή τηλέφωνο,εκτιθέμεθα σε μπλε φώς από τη συσκευή.Η δυσφορία που δημιουργείται είναι η λεγόμενη οπτική κόπωση.Οι περισσότεροι από εμάς ανοιγοκλείνουμε τα βλέφαρά μας λιγότερο όταν κοιτάζουμε τις οθόνες προκαλώντας μία ένταση των ματιών και ξηροφθαλμία.Παρόλο που συχνά συνδέουμε το μπλε φως με υπολογιστές και τηλέφωνα,η μεγαλύτερη πηγή μπλε φωτός είναι ο ήλιος.Έτσι όταν βγαίνουμε έξω λαμβάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της μπλε ακτινοβολίας.

Οπτομετρία - Εξέταση των ματιών

Η οπτομετρία ερευνά την λειτουργία της όρασης και την οφθαλμική υγεία. Όπως υποδηλώνει και ετυμολογικά η ίδια η λέξη, η οπτομετρία ασχολείται κατά κύριο λόγο με την μέτρηση της όρασης και αποτελεί ανεξάρτητο και αυτόνομο επάγγελμα στον χώρο της υγείας. Οι σπουδές στις σχολές οπτομετρίας είναι πανεπιστημιακού επιπέδου και περιλαμβάνουν εκτεταμένη εκπαίδευση, τόσο θεωρητική όσο και πρακτική, στους τομείς της οπτικής, της φυσιολογίας, της νευρολογίας και της παθολογίας που σχετίζονται με την όραση.

Τι είναι πολυεστιακά γυαλιά

Oι πολυεστιακοί φακοί είναι χωρισμένοι σε 3 ζώνες,χωρις διακριτές γραμμές. Έχουν το πλεονέκτημα να προσφέρουν καθαρή όραση σε όλες τις αποστάσεις καθώς μεταβαλλεται σταδιακά η δύναμη του φακού όσο κατεβάζουμε το βλέμμα μας.. Αυτό τους καθιστά μια δημοφιλή επιλογή για πολλούς ανθρώπους.

Τι είναι πολυεστιακά γυαλιά